Österbergs

Läs om hur vi tog fram ett skräddarsytt säljstöd tillsammans för att skapa tillväxt och ännu bättre kundrelationer.

Utmaningen

Österbergs hade identifierat ett behov av att arbeta mer effektivt med sin försäljning. Säljteamet behövde ett verktyg som kunde anpassas till deras etablerade försäljningsprocess och som gav insyn i de senaste kundtransaktionerna. Samtidigt behövde säljledningen bättre insikter om pågående kundinteraktioner för att kunna ge riktad coachning och för att säkerställa nödvändig rapportering.

Lösningen

Efter att ha utvärderat olika CRM-lösningar valde Österbergs till slut ProsprSales som sitt föredragna säljverktyg för att stödja både säljteamet och säljledningen. De insåg vikten av att förstå varje kunds potential och integrerade ProsprSales med sitt befintliga affärssystem (ERP). Denna integration gav enskilda säljare en omfattande översikt över transaktioner, kundlönsamhet och potential.

Genomförande och resultat

Efter en smidig implementeringsprocess använder säljteamet nu ProsprSales som sin dagliga arbetspartner. Verktyget gör det möjligt för säljare att logga försäljningsmöjligheter och aktiviteter, samtidigt som de utvärderar potentialen hos varje enskild kund. Med ProsprSales har försäljningseffektiviteten ökat, vilket lett till snabbare och mer lovande resultat än förväntat.

"Med fokus på enkelhet, användarvänlighet och effektiv säljledning har ProsprSales gett säljteamet möjlighet att fatta datadrivna beslut, förbättra kundrelationer och driva framgångsrika resultat."

Tobias Hallgren - Försäljningschef, Österbergs Industrihandel AB

Om Österbergs:

Österbergs Industrihandel AB, industrins partner inom logistik och service, har arbetat nära industrin sedan 1905.  

Att vara en lokal partner med hög närvaro och servicegrad har alltid varit viktigt för oss på Österbergs, därför har vi funnits nära våra kunder ända sedan starten.

I vårt partnerkoncept jobbar vi tätt tillsammans för att vara en närvarande och förstående spetskompetens med värdeskapande lösningar och en lokal aktörs möjlighet att på kort varsel inställa sig för att uppfylla våra partners behov.

Allt för att erbjuda er den kostnadseffektivaste lösningen och öka er lönsamhet.